De Koksmuts - culinaire traiteur

Kerst en Nieuwjaarsmenu's 2018

Tijdens de feestdagen stellen wij een uitgebreide menukaart voor, enkel deze gerechten zijn te verkrijgen tijdens de feestdagen op bestelling.

GERECHTEN UIT DE MENU'S ZIJN ALLEMAAL APART VERKRIJGBAAR -
DE PRIJZEN STAAN TUSSEN HAAKJES

BESTELLINGEN VOOR KERST SLUITEN WIJ AF OP 20/12
BESTELLINGEN VOOR EINDEJAAR SLUITEN WE AF OP 27/12

Tijdens de feestdagen zal er borg aangerekend worden voor het gebruik van plateaus, spiegels, borden,kaasplanken,…

TIP:
WIJ MAKEN ORIGINELE GESCHENKENMANDJES VOL LEKKERE           DELICATESSEN ZOWEL ZOET ALS HARTIG

Openingsuren tijdens de feestdagen:
Zondag  23/12 en 30/12  GESLOTEN
Maandag  24/12 en 31/12 open van 8.00 tot 17.00
(Bestellingen af te halen vanaf 15.00)
Dinsdag 25/12 en 01/01 GESLOTEN
(enkel afhaal van bestellingen van 10.30 tot 11.30)

Wij wensen U smakelijke feestdagen en een gastronomisch 2019

Hans & Brenda

Aperitief hapjes

Artisanale bladerdeeghapjes 1,00/st

(mini pizza, worstenbroodje,  videetje)

Wijntip : Cava Pupitre 13,50 €
Champagne Lenoble 36 €

 

Koude apero tapas hapjes
€ 1,35

*Mini garnaal cocktail
*Tartaar van tonijn met truffel
*Mozzarella met tomaat en iberico ham
*Eendenmousse met porto en peer
*Parel couscous met gegrilde groenten en humus

 

Warme apero tapas hapjes
€ 1,35

*Gelakt buikspek met pompoen
*Champignon met geitenkaas - spek en truffel
*Scampi met rode curry
*Warm gemarineerde zalm met dille saus
* Stoofpotje van everzwijn met pompoen

 

TAPAS PLANKEN

Om te genieten  (4 pers per plank)

* Plankje om te starten : 17,50 €/ 4 pers
Olijfjes - tappenade - salami -  kaas  - rauwe ham -  ansjovis - humus - Zweedse toost

* Feest tapas plank : 45 €/ 4 pers
Koud : Zweedse vissalade - humus - pate van fazant - kaaskrulletjes - 3x salami - kerstomaatjes - abdijkaas - Iberico ham - stok brood
Warm : pikante balletjes - kippenboutjes - gamba's

* Deluxe feestplank : 65 €/4pers
Koud : Legio beef - guacamole met scampi  -  pate van everzwijn - Zweedse dipkaas met paprika - kaaskrullen - mini pompoen met citrus  - abdijkaas - salami - foccacia brood
Warm : gevulde champignon - aardappeltjes - gelakt buikspek - warm gemarineerde zalm

* Dessert plank voor de nagenieters : 25 €/4 pers
Mini chocolademousse -  mini panna cotta -  warme chocolade met stukjes vers fruit -  spons cake - artisanale marshmellow

Wijntip :
Cava Pupitre 13,50 € 
Champagne Lenoble 36 €
Man/Chenin blanc of Shirah/Zuid Afrika 10,70 €
Cuvée Louis /Vaucluse/wit-rood of roze 8 €

KOUD FEESTELIJK BUFFET
€ 23,00

Tomaat garnaal - eitje met tonijn – parma met meloen – kippenboutjes –  varkensgebraad - ham met asperges – wildpastei met uienconfituur  - groentjes en aardappelsalade en sausjes en broodjes
(Dit buffet met extra gerookte zalm : + 5 €/p)

Wijntip :
Canapi/Italië/grillo 8,60 €
La Galante/Bordeau supérieur 11,80 €

 

KOUD EINDEJAARS BUFFET
€ 30,00

Tomaat garnaal – gerookte zalm  en heilbot – eitje met tonijn – gepocheerde zalm - parma met meloen – ham met asperges – wildpastei met uienconfituur - groentjes en aardappelsalade en sausjes en broodjes

Wijntip :
Man/Chenin Blanc/Zuid Afrika 10,70 €
Domaine du Jas/Côtes du Rhone 15 €

 

KOUD FEESTELIJK VIS BUFFET
€ 45,00

Tomaat garnaal – gepocheerde zalm – gerookte zalm en heilbot – gepocheerde gamba - eitje met tonijn – half kreeftje –2 oesters – cocktail van echte krab - groentjes en aardappelsalade en sausjes en broodjes

Wijntip :
Mâcon Lugny/Loire 18 €
Petit Chablis 18,35 €

Kinder gerechtjes

Koninginnehapje 3,50 €

Kipfilet met appelmoes en kroketjes   6,00 €

Gehaktballetjes met tomatensaus en puree of kroketjes   4,00 €

Kinder chocolademousse 2,50 €

 

Mini sandwiches (7 stuks)
€ 7,70

Mini sandwiches met gemengd beleg en gepresenteerd in een mand.

 

Mini sandwiches 'Deluxe' (7 stuks)
€ 9,10

Mini sandwiches met luxe beleg (gerookte zalm, heilbot, garnalen en parmaham), gepresenteerd in een mand.

Mini pistolets (7 stuks)
€ 8,40

Mini pistolets met gemengd beleg en gepresenteerd in een mand.

Mini pistolets 'Deluxe' (7 stuks)
€ 9,80

Mini pistolets met luxe beleg (gerookte zalm, heilbot, garnalen en parmaham), gepresenteerd in een mand.

Kaasplank als hoofdschotel (300 gr)
€ 15,00

Kaasplank met een selectie van Franse en Belgische kazen.
Met inbegrip seizoensfruit en broodjes.

Wijntip : La Galante/Bordeau supérieur 11,80 €
Domaine du Jas / Cotes du Rhone 15 €
Cuvée Louis /Vaucluse / wit - rood 8 €

Kaasplank als hoofdschotel SPECIAL (300 gr)
€ 17,00

Kaasplank met een selectie van SPECIALE  Franse en Belgische kazen.
Met inbegrip seizoensfruit en broodjes.

Wijntip : La Galante/Bordeau supérieur 11,80 €
Domaine du Jas / Cotes du Rhone 15 €
Cuvée Louis /Vaucluse / wit - rood 8 €

Charcuterieschotel
€ 10,00

Schotel met de fijnste vleeswaren (200 g),gegarneerd met fruit en groentjes en broodjes

Wijntip : La Galante/Bordeau supérieur 11,80 €
Domaine du Jas / Cotes du Rhone 15 €
Cuvée Louis /Vaucluse / wit - rood 8 €

Menu Engel
€ 27,00

Tomaten soep met balletjes (4,50 €/L)

Scampi's (6) op Italiaanse wijze (8,50€)
Varkenshaasje Stroganoff(13 €)
feestelijke groentenkrans en kroketjes of gratin
Chocolade mousse van het huis (3 €)

 2 mini tafelbroodjes inbegrepen per persoon

Wijntip : Cuvée Louis/Vaucluse / wit of rood 8 €
La Galatne/Bordeau supérieur 10,40 €

 

Menu Ster
€ 31,00

Legio beef met truffel mayonaise (gedroogde, gerijpte entrecote) (10 €)
Witloofroomsoepje (4 €/L)
Traag gegaarde fazantenfilet met pompoencrème (15,50 €)
feestelijke groentenkrans en kroketjes of gratin
Peer met hazelnoot en caramel (4,00 €)

2 mini tafelbroodjes inbegrepen per persoon

Wijntip : Domaine du Jas /cotes du Rhone 15 €
La galante / Bordeau supérieur 11,80 €

 

Menu dennenboom
€ 32,00

Met rode biet gerookte zalm - appeltjes en zwarte peper ( 8,50 €)
Mosselsoepje met saffraan (7,00 €/L)
Hondshaai met prei en dille ( 16 €)
feestelijke groentenkrans en kroketjes of gratin
Panna cotta met mandarijn en speculoos( 4,50 €)

2 mini tafelbroodjes inbegrepen per persoon

Wijntip : Man/Chenin blanc/Zuid Afrika 10,70 €
Muscadet Sèvre et MAine 11,80 €

 

KERST MENU
€ 34,00

Feestelijk aperitief bordje met 3 koude en 2 warme hapjes ( 6,50 €)

***

Pastinaak soepje met crumble van Parma( 6 €/L)

***

Zeebaars met aardpeer en bischampignons (7,50€)

***

Kalkoenfilet met met Breydelspek en dragon room  (13 €)
feestelijke groentenkrans en kroketjes

***

Kerst ijstaartje ( 4 €)

Wijntip : Cava Pupitre 13,50 €
Canapi/Italië/ grillo 8,60 €
La Galante/Bordeau Supérieur 11,80 €
Cuvée Louis/Vaucluse/wit - rood 8 €

 

 

EINDEJAARS MENU
€ 45,00

Feestelijk aperitief bordje met 3 koude en 2 warme hapjes ( 6,50 €)

***

Pompoensoepje met dooierzwammen en gekonfijte kastanjes ( 6 €/L)

***

Kabeljauw in aromatische bouillon met koriander en citroengras ( 7,50 €)

***

Hertenkalfrugfilet met mango, kweepeer en Porto (21 €)

met feestelijke groentengarnituur en gratinaardappelen 

***

Eindejaars dessertbordje (8 €)

Wijntip : Champagne Lenoble 36 €
Muscadet Sèvre et Maine 11,80 €
Ch Grand Pey Lescours/St Emilion Grand Cru 23 €

 

 

 

Kreeften gerechtjes

Bisque van kreeft 9,00/L

1/2 kreeft Belle vue 15,00 €/p

Kreeft met fijne groenten en pasta of rijst  40,00 €/p

Wijntip : Muscadet Sèvre et Maine 11,80€
Petit Chablis 18,35 €

 

APART TE VERKRIJGEN

In huis bereidde kaaskroketjes 2,00  €/st

In huis bereidde garnaalkroketjes 4,50 €/st

Aardappel kroketjes 0,20 €/st

Oesters natuur , geopend met citroen 2,50 €/st

Gegratineerde oesters 3,00 €/st

 

IJstaarten

Wij volgen de kerst ijstaarten van 'De ijsster', vraag naar de folder of bekijk ze op hun site, u kunt de taarten aan dezelfde prijzen bij ons bestellen.

Kerst en Nieuwjaarsmenu's 2018